dissabte, 31 de maig del 2014

Mare de Déu del Mont

Tortellà, M. D. Mont


Ruta entre la Garrotxa i l'Alt Empordà, sortint de Tortellà i amb l'objectiu de arribar a la Mare de Déu del Mont. Sortint de Tortellà seguim la pista de St. Miquel de Coma-de- roure, per després continuar pel corriol que et porta fins la collada d'Espinau, a on ens trobem amb la pista de Espinau. Seguim fins el Coll de les Canals del Carig i carretera avall fins el trencant de Puigbalí, fent el seu bac, i el Soler per la seva solana. Seguim la pista i abans de Falgars, la deixem per seguir el corriol de pujada al santuari, fent trams a peu. Una vegada al santuari, després de la visita, la baixada no hi ha gaires opcions i la fem per carretera asfaltada passant per Segueró, Beuda i Sales de Llierca, per arribar a Tortellà.













52,2Km - 1776mts. acumulats - IBP 164 




dissabte, 24 de maig del 2014

Plaguillem

La Presta, Plaguillem


Ruta per la Catalunya nord, sortint de La Presta i pista amunt, fent els primers quilòmetres per carretara asfaltada, passant per  per la cabanya dels Forques, a on s'acabarà l'asfaltat i continuem per pista fins la Collada de Roques Blanques i Plaguillem. La baixada anant direcció al Coll de la Regina, fent algun petit tram a peu, i després, per una pista molt ràpida ja tot baixada fins el punt de partida. 
















39,2Km - 1492 mts acumulats - IBP 94



dissabte, 17 de maig del 2014

St. Joan, Taga

Taga, per la portella d'Ogassa


Ruta pel Ripollès, sortint de St. Joan les Abadesses i fins el Cim del Taga passant per la portella d'Ogassa. El tram final d'aquesta ruta és molt dur, o bé pedales fort muntanya amunt o bé et faràs un tip de caminar (podeu veure les fotos). Sortint de St. Joan farem la pista del Reixach fins Fogonelles, per després seguir la pista del refugi de Montserrat fins Coll de Pal. A partir d' aquí , tot muntanya a través, fins la portella d' Ogassa i el cim del Taga. La baixada per Coll de Jou i el camí vell d'Ogassa a St. Joan, un corriol de baixada fantàstic per fer en bici.













35,4Km- 1611mts. acumulats - IBP 171



dissabte, 3 de maig del 2014

Puigsacalm, Bellmunt

St. Pere de Torelló, Forat Micó, Puigsacalm, Bellmunt


Ruta per Osona, amb algun petit tram a peu, excepte l'última pujada a Bellmunt que són uns 20 minuts bici a coll. Haurem de travessar varies vegades la riera i si ha plogut molt els últim dies, potser us mullareu els peus, res greu. Sortim de St. Pere de Torelló seguint la pista del Forat Micó i després per corriol fins el Salt del Molí. Segint el camí sortirem a la pista de Vidrà i St. Bartomeu de Covidases, punt que retrobarem més tard, ara anem direcció a St. Bartomeu. Després de la visita continuem ja cap a el Puigsacalm fent l'últim tram muntanya a través. Vista espectacular. Desfem el mateix camí passant per St, Bartomeu i fins el punt on trobem la pista, però ara continuem fins Vidrà. Aquí seguim la pista de Iera de Massa, fins trobar el camí de pujada a Bellmunt. A partir d'aquí tot baixada fins St. Pere de Torelló.













38,75Km - 1496mts acumulats - IBP 137